Piramisok a Kárpát-medencében
Írta: kimi - Dátum: 2010.10.23. 23:00:00
Piramisok a Kárpát-medencében

István koronázását a Képes-krónikában egy piramissal a háttérben festette meg a korabeli festő.
Ez a piramis ma is ott van, Berecz János esztergomi piacfelügyelő szívesen meg is mutatja a helyet, ahol a festő állt. Zsámbéki Rom-templomtól Tinye felé tekintve láthatunk egy csodálatosan nem a tájba illeszkedőt, és még az anyagának a helyét is fölfedezhetjük. Fehérvárcsurgóra bekanyarodva a győri útról, északi irányba tekintve nem tudja elkerülni a tekintetünket. Itt érdemes balra haladva ...
Teljes hír
Piramisok a Kárpát-medencében

István koronázását a Képes-krónikában egy piramissal a háttérben festette meg a korabeli festő.
Ez a piramis ma is ott van, Berecz János esztergomi piacfelügyelő szívesen meg is mutatja a helyet, ahol a festő állt. Zsámbéki Rom-templomtól Tinye felé tekintve láthatunk egy csodálatosan nem a tájba illeszkedőt, és még az anyagának a helyét is fölfedezhetjük. Fehérvárcsurgóra bekanyarodva a győri útról, északi irányba tekintve nem tudja elkerülni a tekintetünket. Itt érdemes balra haladva "pásztázni" 180'-ot, mert a pirivel egymagasságban látni fogunk egy templomot, ami később még fontos lesz. Pilisjászfalú kőbányájából kettőt is látni. A Tapolcai-medence körbe van véve, ráadásul tetejükön ott állnak a várak is. Kicsi képzelő erő kell hozzá, hogy a vízszintet megemeljük, és máris világossá válik a piramisok szerepe, az élet működése rajtuk. A Tihanyi-belsőtó kerületén elhelyezkedő tizenkettő pici piramisnak semmilyen geológiai magyarázatot nem lehet adni, nyilvánvalóan mesterséges a TI-HO-n ja.
Tapolcáról indulva nyílegyenes vonalba halad a hegyek rendszere a "Pásztó" fölötti Kazárig.
/ a kaz szavak túrót jelentenek, a kazein alapján/ A hegyek, piramisok nem csak vonalban vannak, hanem azonos szinten is. Egyik a másikról jól látható. Ezért kellett vonalba rendezni őket. A lát szavunk egy bakonyi kicsi faluból indúl, ma Jásd a felirat, de 1700-ban Laysd volt, 1528-bab LAYst. A 6000 ezer éves földvárának maradékában talált nagy mennyiségű fém reszelékek pedig arra utalnak, hogy itt fémes-fényes tüzet tudtak csinálni. A csillagszóró így működik ma is. Ezt LEYcik nagyon messziről. Nyugodtan hívhatjuk fénytechnikai laboratóriumnak, a 6000 év ellenére. A vonalon továbbhaladva a Sínai-hegy következik.
Egy turista térkép, és egy vonalzó segítségével, bárki oda-vissza ellenőrizheti, folytathatja. A hegyek elnevezései gyakran utalnak a tűzre, hamura, látásra, még az Ukrán, és Tajgai szakaszokon is. A Bakony rendszerezett csúcsainak, és településeinek nevei az Ószövetségből köszönnek vissza.
A http/=puzdra.com honlapon bővebben tárgyalom a kérdést. A történelem mai hamisított formája, olyan igénytelenül összetákolt logikátlanság, amit egy 10 éves gyermek az elmondottak alapján képes cáfolni.
Búcsúzóul egy házi feladat: Veszprém nem kaphatta nevét a királynő prémadakozásáról, mert előtte való napon e logika szerint egy névtelen városba kellett volna legyen. Ha víz perem a névadás oka, akkor hány éves ez a hely, és hány éve beszélünk Magyarul?

Megoldásokat a http//puzdra.com oldalon várom.

1GY az isten Jásdi Kiss Imre.